Waar zijn wij trots op?

Level up
In de groepen 1 t/m 8 wordt er gewerkt met gedragsverwachtingskaarten van Level-up. Deze kaarten worden in de "gouden weken" aangeboden, waarna in de week voor de herfstvakantie alle kaarten zijn behandeld en Level-up met de hele school wordt gevierd. Hierna blijven de kaarten dagelijks terugkomen in de klas.

Ontbijtmaatjes
Oktober 2022 zijn we op bs Kameleon gestart met een ontbijtbuffet voor de kinderen. De kinderen kunnen in de aula dat wat ze willen eten klaarmaken/uitzoeken en het vervolgens in de klas tijdens het voorlezen opeten. Het ontbijt bij Ontbijtmaatjes bestaat uit brood met beleg, yoghurt van de Zuivelhoeve, een suikervrije graanreep en halfvolle melk. Smaken zullen afgewisseld worden en ook zal er variatie zijn met bijvoorbeeld een keer bakjes fruit. Ook zal af en toe het ontbijt bestaan uit producten van "Lekker Brabant". Dit zijn producten die lokaal gemaakt worden.


Schooljudo
Sinds schooljaar 2019-2020 is bs Kameleon een samenwerking aangegaan met de organisatie 'Schooljudo'. Voor iedere groep staan er gedurende een schooljaar 8 lessen op het programma die worden gegeven door een enter(t)rainer. Bij de lessen van Schooljudo leren en werken we spelenderwijs aan de volgende kernwaarden: vertrouwen, samenwerken, respect, weerbaarheid, beheersing, discipline en plezier. Ook is er voor de leerkrachten een online-omgeving beschikbaar zodat er ook buiten de judo-mat en in de groepen gewerkt kan worden aan deze kernwaarden. De lessen van Schooljudo dragen bij aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen.


IMC Basis
Sinds schooljaar 2019-2020 is bs Kameleon een samenwerking aangegaan met de organisatie 'IMC Basis'. Voor onze leerlingen van groep 7 en 8 is er een aanbod beschikbaar waarbij verschillende domeinen aan bod zullen komen. Twee jaar lang, elke week, onder schooltijd krijgen onze leerlingen les van bevlogen gastdocenten. Leerlingen ervaren en ontdekken samen met de gastdocenten domeinen zoals Journalistiek, Wetenschap, Recht, Geneeskunde en Beeldende Kunst. Ook staan er bezoeken op het programma zodat de leerlingen kunnen ervaren wat er bij een bepaald beroep komt kijken. In schooljaar 2019-2020 zijn onze leerlingen bijvoorbeeld op bezoek geweest bij de redactie van het Brabants Dagblad voor het thema 'Journalistiek'. Hier hebben ze van dichtbij kunnen meemaken wat een redacteur zoal doet. Door de lessen van IMC Basis denken leerlingen na over hun toekomst; wat vind ik interessant, waar ben ik goed in, wat past bij mij en wat niet? Ze leren vaardigheden die de rest van hun leven van pas komen, vergroten hun netwerk én krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze hun talenten en voorkeuren ontdekken en krijgen een breed beeld van de maatschappij en hun mogelijkheden daarin. Hierdoor kunnen ze later gemotiveerde keuzes maken als het gaat om een schoolprofiel, studie of werk.

Zingen bij de vlag
Aan het eind van iedere maand komen we met de hele school samen in de speelzaal. Alle leerlingen (en juffen en meesters) die in die maand jarig zijn geweest mogen op de bank staan, bij onze schoolvlag. Met de hele school zingen we dan voor onze jarigen en krijgen zij een klein cadeautje. Een mooie traditie die goed aansluit bij onze visie: 'samen'!

ZOWEE
Voor alle groepen staat een aantal keer per jaar 'Zowee' op het programma. Zowee is een afkorting voor Zorg, Welzijn en Educatie. We werken hierbij nauw samen met Thebe Guldenakker en Verpleeghuis Thebe Elisabeth. Onder begeleiding van een medewerker van Thebe nemen onze leerlingen deel aan leuke activiteiten samen met de bewoners van Thebe. We willen hiermee bereiken dat onze leerlingen aan het einde van hun schoolcarrière zich als een sociaal persoon ontwikkeld hebben, waarbij zij respect hebben voor zichzelf, de ander en "anders" zijn.Cultuureducatie
In samenwerking met Factorium in Goirle krijgen onze leerlingen verschillende lessen in het kader van Cultuureducatie. Het aanbod is divers; denk hierbij aan theaterlessen en/of muzieklessen. Ook ondersteunen zij het team d.m.v. coaching on the job in het muziekonderwijs.

Koffieuurtje
Iedere vrijdagochtend van 8.35 - 9.30 organiseren we in de aula van Kameleon het koffieuurtje. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een koekje worden er verschillende zaken besproken. Alle ouders zijn welkom bij dit informele samenzijn.


Voorleesontbijt
Ieder jaar nemen wij als school deel aan de nationale voorleesdagen. Deze worden geopend met het voorleesontbijt. Alle kleuters komen in hun pyjama en met een dekentje naar school. In de klas ligt de juf nog te slapen en de kinderen kruipen er even bij. Zodra de wekker afloopt wordt er voorgelezen uit het prentenboek dat speciaal voor de gelegenheid gekocht is. Daarna eten we samen een echt ontbijt en is er nog een lekkere, gezonde traktatie die bij het thema past.

Wat doen wij nog meer?
Als school zijn we voortdurend bezig om de ontwikkeling van onze leerlingen te volgen en te kijken wat passend voor hen is. Wij zijn trots dat we een aantal extra faciliteiten op school aanbieden om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van onze leerlingen.

Speurneuzengroep
Binnen onze school is er naast de reguliere leerstof voor (meer)begaafde leerlingen ook extra uitdagend aanbod. De speurneuzengroep werkt wekelijks onder begeleiding met coöperatieve spellen en projecten aan het ontwikkelen van verschillende vaardigheden.

Talentgroep
Op onze school werken we in de middenbouw met talentgroepen, waarbij kinderen op andere wijze hun talent kunnen laten zien. Het gaat namelijk niet alleen over schoolse prestaties leveren, maar er is nog meer! We bekijken voor welke leerlingen dit een (tijdelijke) stimulans in zijn/haar ontwikkeling kan zijn. Binnen opdrachten uit zelfgekozen interesses wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen en het welbevinden.

NAAR ONZE CONTACTPAGINA